Tåssingarna gillar också glass

Jag har vågat mig ut i solen idag men jag tänker inte berätta exakt var jag befinner mig på grund av diverse omständigheter. På vägen hit nådde en oroväckande nyhet mina öron - 70% av alla virus sprids via våra händer! Jag vågar inte ta några onödiga risker och kommer därför försöka äta med fötterna tills jag kommer över ett par handskar.



Ni som känner mig irl vet att jag inte är så vig så jag fick dessvärre inte i mig så mycket av glassen. Jag är jättehungrig fortfarande.

Tips: Vänta tills glassen har smält och lapa i er den eller använda ett sugrör!

Första natten i hålet...

Hej vänner och bloggläsare. Första natten i hålet har nu lidit mot sitt slut. Det gick skapligt men var lite kyligt. Tror fortfarande inte att någon i kollektivet är mig på spåret även om de verkade lite småopepp under morgonen innan jag drog.

Vi hörs senare!

Dokumenterar utveckling

Idag känns det som att kreativiteten verkligen spirar och skaparglädjen gror som aldrig förr. Innovationen både i tanke och handling präglar min eftermiddag. Jag funderar på att göra ett album till alla mina bilder så att man kan se utvecklingen. Här kommer ett smakprov:



Exprimenterar med ljussättning och zoom.



Grodperspektiv.



Redigering i dator.

Åldersnoja och komplex

Jag har hittills tagit mig igenom livet utan att ha drabbats av några större komplex runt min figur, min person eller min kropp. Jag vet vad jag kan och inte kan, jag har drömmar och är glad för mina förmågor och accepterar mina brister. Jag accepterar mig själv som jag är och tvekar inte att unna mig sådant jag tycker om.

Då och då drabbas dock även jag av självtvivel. Åren börjar ta ut sin rätt och det går snabbt utför. För mig är det dock viktigt att vara i form att se fräsch och sund ut oavsett ålder. Visst ser jag också ålderstecken men jag tror vi idag har en hel del förebilder och om man är påläst så kan man, för en billig penning, åtgärda och förhindra bristerna.

Hittade den här bilden idag och kan inte undvika att återigen fråga mig själv vad som håller på att hända med min kropp:



Visst kan jag acceptera fårorna men varför inte istället försöka göra något åt dem? Började söka efter olika lösningar och blev överlycklig när jag hittade den här informationen:



Vem behöver botox när något så lättillgängligt som ringblomman har samma föryngrande effekt? Har just varit ute och fixat med mig jättemånga hem!  



*berättar senare om det funkade*

Lunch

Jag hittade ett paket färskost med örtsmak i skafferiet. Minns inte att det var så mycket örter i den när jag ställde in den - den är alldeles grön!



Tack för att ni inte snålar med örterna osttillverkare *tummen upp*


Gräver jag min egen grav?

Ni som känner mig irl vet att det i helgen är dags för flyttstädning i vårat hus som vi nu tyvärr måste lämna. Ni som vet att jag ska flytta vet också att jag inte tycker om att behöva styra upp saker, även om jag ofta lovar att jag ska göra det. Jag tycker själv att jag redan dragit mitt strå till stacken när det kommer till flyttstädning och känner att jag inte behöver vara med och göra grovjobbet. Vet bara inte hur jag ska komma undan. Tror att det kan bli problem, risken finns att folk blir sura på mig och det är något jag ogillar jag starkt. Jag måste hitta ett gömställe ifall de skulle bli väldigt sura och har redan börjat gräva en grop som jag kan lägga mig i om det skulle bli problem. Går under jorden ett tag helt enkelt. Ska lägga ner lite hållbar mat och så i gropen så jag har till helgen när det är dags för städningen, sen kan jag ligga där och sova och komma tillbaka till ett skinande rent hem. Smart va?

Här är en bild på gropen jag gräver, som ni säkert förstår kan jag inte berätta vart det är eftersom det kan komma till Knapp Brittas eller någon annans kännedom. Tanken skrämmer mig och gör mig rädd och hela poängen med mitt gömställe är att ingen ska kunna hitta mig.



Berätta inte för någon jag bor med om detta är ni snälla!

Petter - före sin tid som vanligt...

Kära läsare. Ni kom följt bloggen eller känner mig irl vet att jag är en ganska skarp kille. Ni vet säkert också att jag ibland ligger lite före min tid. Nu har det hänt igen! För några veckor sedan gjorde jag en korv och se nu hur korven spridit sig som en epedimi hela vägen till vår vackra Hufvudstad. Jag känner mig nöjd att jag publicerade receptet och är glad att korven också får känna sig hyllad som den kvalitetsmat det faktiskt är.

Väl mött!


Drömmen om en egen glass

Hej igen trogna bloggläsare. Som ni alla vet är jag en fena på att laga mat. De ni nog inte vet är att jag länge drömt om att göra en egen glass. Har dock inte riktigt vetat hur jag ska bära mig åt bara. Läste nyligen att isglass endast är tillagat av fryst smaksatt vatten vilket fick mig att inse; hey petter, det är någonting du skulle kunna göra. Jag har alla förutsättningar, tallang i köket och en frys.

Ni som känner mig irl vet att jag inte är speciellt förtjust i sötsaker egentligen. Det slinker ner lite ibland men jag föredrar alltid smaken av riktig mat. Jag har därför bestämt mig för att frysa ner buljong och göra isglass av det. Godare än vanlig glass då den faktiskt smakar mat samtidigt som den fortfarande är svalkande och läskande. Jag ska hälla buljongen i kärlet jag sparat sedan februari utan att veta vad jag skulle använda det till. Visste att jag skulle behöva det och är glad att jag inte är en av dem som slänger saker.


(glasstillverkningen)

Nu hänger allt på om frysen håller kylan ute i trädgården, hoppas verkligen att det fungerar. Är så himla sugen och kan knappt vänta på resultatet.

Kram på er så länge!

Petter - mannen som levererar lösningen

Ibland tycker jag att människan bara ser problemen istället för lösningarna. Ni som känner mig irl vet att jag är en väldigt enkel kille som inte kräver så mycket (annat än sömn och mat). Satt idag som vanligt och läste GP (yeah!) när jag snubblade över en artikel där familjen klagar över mögel i lägenheten. Vem har inte mögel i sitt hus, det är väl helt normalt?!? Som ni trogna bloggläsare minns hittade jag på en riktigt smart sak för en tid sedan där jag kunde använda fuktskador och mögel till att skapa någonting positivt - mögelost

Jag tycker det är tråkigt när folk inte vågar se ljuset i någonting som tillsynes kan verka tufft. Det är precis som när man trampar i bajs när man är ute och går på gatan, istället för att gnälla kan man glida fram på gatan ett tag vilket är så mycket roligare än att gå som vanligt. Det blir liksom som en hal hinna under foten vilken man kan ha mycket roligt med.

Hoppas att mitt inlägg skänker er lite positivt pepp idag, mår ni läsare bra mår jag bra... Sätt er och sjung ut i skymningen så alla hör eller ge någon en bamsekram. Sånt skapr positiva synergier och gör världen till en bättre plats!



Stor kram!

Välkommen kära hjälpredor!

Helt fantastiskt! Som ni trogna bloggläsare vet fick jag hem endel myror från skogen igår. Lite småopepp tyckte jag till en början men sedan satte de igång att hjälpa mig med vårstädningen. Ni kom känner mig irl vet att ingen blir gladare än jag för lite hjälp när det kommer till att styra upp saker.

Några myror gick till köket och började städa upp sockret och marmeladen jag tappade där för några veckor sedan.


Några andra började snaska på en fläck på väggen som varit där ett tag. Vet inte själv vad det är och vill inte provsmaka och skrämma de små liven nu när de är så snälla och hjälper mig.



Jag passar självklart på att luta mig tillbaka och äta upp kollektivets matrester för veckans som jag gömt undan i mitt rum. Enkelt och bra när man är hungrig och vill ha mat snabbt.


Måste flytta till en säkrare plats!

Nu har det hänt, det jag så länge fruktat. En balkong har rasat och jag känner inte att jag längre kan bo kvar i huset. Måste hitta en säker plats där inte en risig balkontstomme riskerar att ta mitt liv. Vem vet hur det kan påverka resten av husets stabilitet...

Jag har iaf ordnat med ett annat boende som är sedan länge beprövat av mig. Flyttar dit snart vilket känns väldigt tryggt. Vågar inte ta några chanser längre, livet är skört!



Ta hand om er, kära läsare!

Bäddat och klart i skogen!

När jag kom ut i skogen var det första jag letade efter en skön och skuggig plats att vila lite på. Ni som känner mig irl vet att jag tänker som bäst när jag vilar. Tur som jag hade hittade jag en stor mjuk barrhög som någon hade förberett. La mig ner och somnade på några sekunder. När jag vaknade några timmar senare märkte jag dock att det var en hel del små myror som hittat till mig, tror att det kan ha varit äggen i mina fickor som lockade dem till mig. Jag har iofs ingenting emot myror men det var lite väl många i barret (hehe) och så vidare, lite obehagligt. Ska ta en dusch ikväll eller imorgon och se om jag lyckas bli av med dem...

Här somnade jag:


Vi hörs snart igen!

De bränner ut mig...

Jag tror att den/dem/det som tagit min korv och satt upp lappen om granen nu försöker röka fram mig med mordbrand. Jag förstår inte vad jag gjort för att förtjäna denna hetska situation. Kanske är den/dem/det i maskopi med dem som lurade mig om den stora bloggpokalen för någon månad sedan. Usch, börjar tycka att det är lite skrämmande. Ytterligare en anledning att tillbringa dagen i skogen.

Gömmer mig där tills det börjat lugna ner sig...

Ut i världen!

Som ni trogna bloggläsare redan vet går jag just nu igenom en period av mitt liv där jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Jag har liksom så många möjligheter och stängar på min lyra att jag inte vet vilken väg jag ska välja. Har funderat på om jag ska välja en musikalisk väg (och i så fall vilken), bli poet, finansiell rådgivare, odla, vara b(logg)-kändis, arbeta med händerna, bli pokerproffs, satsa på ett liv i köket eller bara göra sånt som får mig att må bra.

Hmm... Det är inte bara positivt att vara en så kapabel och driven ung man som jag är. Kan vara jobbigt och förvirrande och ibland gör det mig väldigt trött. Jag har iaf bestämt mig för att ta den här dagen som den kommer. Ska gå ut i skogen med lite kokkärl, ett par ägg och ta mig en funderare. Vem är egentligen Petter och vad vill jag, det är sådana frågor jag tampas med just nu. Jag vet att det inte är onormalt och jag ska inte hetsa upp mig för det, samtidigt är det lite skrämmande när man börjar fundera på det. Å andra sidan är det lite av ett lyxproblem, jag har för många valmöjligheter...

Jag återkommer om jag kommer fram till några svar. Dagen kommer nog mest gå till att ventilera och fundera och det är väl så man tillslut bildar sig en uppfattning. Ska bli skönt och jag tar med mig en pläd ifall att jag skulle behöva sova lite i skogen.

Vi hörs och ses på bloggen under dagen!


Heja Måns imorgon!

Imorgon är det äntligen dags, Sveriges Måns ska representera oss i eurovision song contest i Moskva. Spännande, hoppas verkligen att han vinner. Jag funderar på att ta båten över till Norge över dagen så att jag kan rösta men är inte säker på att den håller hela vägen... Får se hur det blir. I vilket fall ska det bli väldians spännande. Håller tummarna och tror på Måns!


Hittade lappen!

Hittade lappen i ryggsäcken idag. Jösses så glad jag blev, precis som jag anade...
Ville bara berätta det för er:)


Mycket eld i järnet!

Som den observante och trogne bloggläsaren med all säkerhet har uppmärksammat så är jag en kille med många järn i elden. Uttrycket "att ha många järn i elden" syftar ofta till något positivt och beundransvärt, i alla fall för mig. Från början måste ordspråket härstamma från smedens arbete i smedjan, och hur bra var det då att ha många järn i elden? Risken att man bränner några måste ju öka med antalet... Om man sysslar med för mycket på samma gång så vansköter man sannolikt en del av sina göromål. Det är i vilket fall som helst ett ordspråk som inte längre kommer betyda det som det en gång gjorde för mig. Jag brassade som vanligt igång min gröt i morse i min nya wokpanna- inga konstigheter så långt. Jag strosade runt lite här hemma och råkade somna på en pall! Vaknade inte förrän brandlarmet satte igång.

*Höjer ett varnande finger* - ha ALDRIG fler järn i elden än vad ni klarar av!



Låt detta bli en varning!

Gör våra grannar sällskap - fira Norge med norsk mat!

Idag är det den sjuttonde maj, dagen då Norges befolkning för att iklä sig folkdräkt, vifta med flaggor och vinka till kungafamiljen. Norges nationaldag är något alldeles speciellt, åtminstone för alla norrmän. Norsk mat har aldrig gjort särskilt stort väsen av sig. Det är inte många fasta livsmedel som slagit utanför Norges gränser. Norsk hårdost har lyckats bli en storsäljare men kommer man till norska nationalrätter som klippfiskgratin, fiskeboller eller lefse har de svårt att hamna på matbord utanför landets gränser. Norsk mat bygger till stor del på vad man kan få från havet. Torsk, gärna i kokt form, har varit typisk norsk mat i generationer och serveras ofta med senapssås. Som läget är nu låter jag torsken få simma kvar i havet och koncentrerar mig på senapen istället.


Drömmen om en egen skuta

Tanken på sjölivet har alltid verkat lockande för mig. Som orutinerad är det dock ibland svårt att inse hur mycket arbete och pengar en ynka liten båt faktiskt kräver. Tycker ofta folk klagar över hur dyrt det är med båt och att det kräver så enormt med tid. Jag brukar då tänka att det inte är något fel på båten, det är bara fel båt för dem. Ofta är den båt man drömt om inte den man behöver eller egentligen vill ha. När man väljer båt så finns det många frågor att ställa sig:
I vilka vatten kommer jag att använda båten?
Hur ofta kommer jag att använda den?
Hur många behöver få plats?
Hur snabb behöver den vara?
Hur mycket tid har jag lust att lägga?
 
Jag gjorde sedan en budget för båtköpet.
De vatten jag rör mig i är nästan uteslutande badkaret. Jag tycker egentligen att det är lite obehagligt att åka båt, har inte så många bekanta och har för tillfället obefintlig ekonomi - båten bör alltså inte vara så stor! Då jag har så många bollar i luften så får den inte heller ta allt för mycket tid. Jag har dock inte särskilt bråttom så den behöver inte vara särskilt snabb. Nu kanske ni ifrågasätter varför jag ens överväger att skaffa båt? Viljan är många gånger större än förståndet. Jag har rekogniserat både begagnatmarknaden och nyförsäljningen och insett att där inte finns någon skuta på marknaden som passar mig. Händig som jag är så byggde jag en egen båt som passar mina behov! 



I min båt får alla de som betyder något för mig plats och jag slipper tänka på båtplatser och försäkringar!

Visst blev den fin?

Tar det piano.

Jag såg den här lappen när jag gick runt på torget och letade efter min korv (hittade den tyvärr inte). Jag har en av att lappen kan ha något med det här att göra.



Jag vet inte om jag är paranoid men jag har en obehaglig känsla att det är personen i fråga som har stulit min korv för att ge igen... Kan det vara någon form av gisslansituation? Ska jag bära bort granen? Vad tycker ni? Tror ni att jag får tillbaka min korv då?

Min spontana konsekvensanalys säger mig att det kan vara värt att få ett par stickor (av de barr som finns kvar på granen) för att få tillbaka min korv. Men då vill jag vara säker på att så är fallet.

Jag ligger lågt tills jag kommit på hur jag ska göra.

Upptagen med eftersökningar!

Jag känner att en förklaring kan vara på sin plats. Det var som ni med all sannolikhet har märkt länge sedan jag bloggade. Som jag skrev sist så har jag varit ute och flugit drake. Det är inte allt jag har gjort dock. Läs själva:



Vet inte riktigt om jag letat på rätt ställen men det kändes verkligen som jag hade letat överallt! Är det någon som har den eller har tips på var jag kan leta så hör av er!!! Jag har nästan börjat ge upp hoppet - Detta hände i förrgår! Är jättehungrig och rädd att någon har misstagit min korv för skräp?! Via bloggen når jag ut till fler människor än med min lapp. Det känns som en sista utväg. Jag kilar iväg nu och försöker få tag på korven men vill ni mig något eller hittar korven så finns jag i Göteborg.


Vinddriven och jordnära

God morgon kära vänner. Jag ska vara helt frank med er - Sedan en tid tillbaka har jag funderat på att gå under jorden och bara kapa banden till mitt forna liv och försvinna. Jag har inte riktigt kännt mig som mig själv. Mitt sociala liv, i den mån det finns kvar är ärligt talat inget längre som riktigt binder mig kvar i landet. Jag har haft planer på att sticka utomlands och hanka mig fram på gatuunderhållning eftersom jag har vissa showmässiga kvalitéer, och har man rätt sinnelag är det ganska lätt att få publik under uppträde och pengar. Under min resa och p.g.a av att diverse omständigheter har löst sig så känner jag mig som en ny renare människa.

Istället för att gå under jorden så ska jag ta tillvara på alla gåvor från underjorden. Idag blev det en riktig råkostfrukost för att få igång magen!



Efter frukosten ska jag ge mig iväg och flyga lite drake!

Morgonsynder

Jag begick ett allvarligt misstag idag. Jag åt en potatis till frukost. Trodde att det skulle kännas okej när jag hade munderingen på mig men jag fick panik och tryckte i mig en hel burk laxermedel. Nu sitter jag instängd och inväntar syndafloden. Känner mig snuvad på en semesterdag.


Trygghetens mundering

Jag har alsrig varit så rädd i hela mitt liv. Nu har alltså det första fallet av svininfluensan nått Sverige. Jag hade det på känn och som ni trogna bloggläsare vet är jag inte oförberedd. Som tur är kom jag över några prisvärda skyddskläder i Prag som jag nu ska ha på mig dygnet runt. Vågar inte ta några onödiga risker och känner inte längre att det räcker med återhållsamhet från nyproducerad mat.

Här är bilderna på mina tjeckiska fynd. Man ska inte vara snål och naiv när det gäller livet!!!





Både gasmasken och rustningen är från 30-talet vilket får mig att känna mig säker. Under den tidsperioden var det inte några större epidemier i Prag som kan ha kontaminerat dem. .

Tjckisk "säker" knödel.

Tjeckisk mat karaktäriseras av att vara ganska tung. Det är mycket olika kötträtter som serveras tillsammans med Knödel. Knödel består av potatis och mjöl och påminner lite om mina bakade potatisar.

Runt om i Prag finns det också ett stort utbud av restauranger som serverar tjeckisk mat.. Eftersom jag inte vågar ta några chanser har jag tagit med mig riktigt gammalt mjöl och några gamla inlaggda rödbetor från Sverige och gjort min egen knödel på hotellrummet. Natirligtvis gick allt ur datum innan 2003, det gör att jag kan känna mig säker på att inte bli smittad.

Såhär fin blev knödeln. Vet inte om den egentligen ska tillagas på något sätt men den smakade bra "rå" också.


Färska semesterbilder från Tschechische Republik

Har börjat vidga min konstnärliga ådra mot stillbilder. Som ni redan vet har jag många järn i elden när det kommer till det artistiska men att fota är relativt nytt för mig. Är kanske inte den mest tekniska killen man har precis börjat sätta mig in i hur en kamera fungerar. Här är några av mina semesterbilder från Prag som jag känner att jag vill visa upp.

 

Se och njut;)







Ut med det nya - in med det gamla!

Ikväll är det stor vårstädning som gäller. Jag har sovit i garderoben ett tag eftersom jag har så mycket grejer i sängen - grejer som kan vara kontaminerade med farliga smittor! Känns väldigt skönt och befriande. Mitt jag blev tydligare, trots att mycket av det jag trott var jag fick kliva åt sidan.



Jag slänger skoningslöst allt som känns osäkert. Från och med nu är det bara retro som gäller.  



Middag blev en engångsförpackning med äppelmos från 2002.

Kuriosa: Den som gillar det som är retro kallas för retrofil, och behöver inte själv ha varit med om den tid som favoriseras.

Knep och knåp!

Hej vänner. Nummer två på min lista var att börja lösa korsord. Eftersom jag inte har haft tillgång till någon tidning med korsord i så skräddarsydde jag ett korsord åt mina trogna blogganhängare!

Tips: Skriv ut korsordet så att ni kan prova olika lösningar (använd en blyertspenna och sudda ut om det blir fel)!



Här kommer lite ledtrådar för den som behöver (försök utan att klicka på länkarna först - det är nästan lite fusk):

1. Kan förvaras i frysen
2. Kan man göra konst av
3. Är dyrt (om man köper den)
4. Kan man byta ut nästan alla ingredienser i matlagning emot
5. Är meditativt att stirra in i
6. Gör julgranen
7. Finns i trädgården
8. Framhäver konstverk
9. Största hotet just nu

Ordet som jag söker (det rosa) är något som jag fortfarande letar efter med ljus och lykta....

Facit kommer att läggas upp så småningom. Ett pris kommer att lottas ut till någon av er som är först med rätta svaret :D 

*Lycka till*

Saker att ta tag i

Att skjuta upp saker till sista stund är ett vanligt fenomen bland oss människor. Vissa människor har som livsstil att revoltera i det tysta, inte planera ordentligt eller att bara att undvika svåra situationer. Jag har bestämt mig för att inte skjuta upp saker längre - man vet aldrig hur gammal man kommer att bli! Att vänta blir en lätt undanflykt för att slippa ta tag i saker och ting. Praktisk handling är oftast det bästa sättet att sluta skjuta upp. Jag har en lista med saker som jag tänkt ge mig på när pensionens höst är här men jag tänker sätta igång redan nu när jag fortfarande har styrkan. Först på listan står "broderi".



Visst blev den fin! Jag blev så nöjd att jag ramade in den. En lyckad inramning framhäver sitt konstverk.


Förgänglig skogskonst

Jag har funderat mycket på livets förgänglighet de senaste dagarna. På grund av alla hot, finanskrisen, det som håller på att hända med vår stad och hungersnöden så har jag verkligen kännt mig nere idag. Jag gick ut och tog en promenad i skogen och satte mig ner på en plats som talade till mig. Naturen ger oss mycket gott som vi ibland tar för givet. I skogen klarnar tankarna. För en stund kommer man iväg ifrån alla intryck och budskap som pockar på vår uppmärksamhet. I skogen finns stillhet och utrymme. Naturen får mig att varva ner och öppna sinnena. Jag har alltid upplevt naturen som en inspirationskälla och medskapare till min konst. Löv blåser iväg och lägger sig i nya mönster, snö faller på marken och smälter, djur och människor rör sig i skogen. Ibland använder jag mig bara av materialet och stämningen i skogen och stämningen inom mig när jag skapar. Jag kallar det för förgänglig skogskonst. Det har givit mig svar på många frågor som jag har haft om mig själv och om livet och det var därför jag vände mig tillbaka till denna typ av kost idag när det kändes svårt och jag behövde hämta ny kraft.
 


Kallar den för "kottspiral". Jag samlade ihop alla kottar i en glänta till en spiral. Den utstrålade kraft, tydligt.
*Styrka, styrka*

Bättre rådlös än brödlös.

Jag såg just att det är en stor mexikans högtidsdag bakom hörnet. Den femte maj är det nämnligen Cinco de Mayo. Jag vill därför ta tillfället i akt och önska alla mexikaner som läser min blogg all lycka idag, på tisdag och i framtiden i dessa svåra tider som råder i ert land. Som mina observanta bloggläsare redan vet så äter jag inte färsk mat längre vilket dessvärre innebär att majon är utesluten på festmenyn. Jag hittade dock av en ren slump ett gammalt paket tacoskal i badrummet! Jag såg med glädje att det var bäst-före-märkt den 12/8 1998 (det borde alltså vara chill).



Tacoskalen hade en ganska skum, torr men ändå seg konsistens. Själva smaken var okej, men totalintrycket av måltiden blir träigt och torrt - lite som att äta gamla chips. Bitarna var rejäla och till en början knapriga men övergick sedan till en seg och något syntetisk, lite rutten smak. Som tur var så hittade jag ett par ärtor under soffan och några gamla russin under mattan (eftersom de inte låg i någon förpackning så vet jag inte vilken årgång det var på dem). Mums!

Förebyggande åtgärder

Om ni undrar vad jag har för mig så jobbar jag på att oskadliggöra eller bortskaffa alla sjukdomsframkallande mikroorganismer i allt ätbart jag har kvar hemma så att de inte kan sprida vidare någon smitta. Jag tycker inte alls om att vara sjuk. Därför måste alla bakterier, virus och sjukdomsalstrande svampar bort! Om jag värmer upp så borde det vara grönt. Gräset hade smakat bättre med lite kryddor men jag vågade mig inte på dem innan jag eliminerat alla farliga bacilusker. Nu kommer jag i alla fall att ha möjlighet att använda både fänkål och enbär i matlagningen.



Jag har hört att alkohol är bakteriedödande så jag planerar att byta ut all vätska framöver.



Lika bra att hamstra, det kommer ju att gå åt!
Ta hand om er.

Laga mat med hö!

Jag hittade ingenting i affären som var av en årgång som kändes chill för mig. Jag gick runt hungrig hela dagen och letade tills jag till min stora glädje kom att tänka på ett matlagningsprogram jag såg för ett par veckor sedan där "Mat-Niklas" lagade mat med hö! "Mat-Niklas" har länge varit en av mina stora förebilder i köket. Här kan ni läsa hans hörecept. Som ni ser så använde han en massa andra ingredienser till sin rätt. Jag valde att utesluta allt utom vin och hö från ursprungsreceptet. 

Du behöver:

Gräs eller hö (vad är skillnaden?)
Vitt vin
Salt

Gör såhär:

Koka gräset i vinet tills det blir mjukt.



Jag hade burit omkring på en guldgruva hela dagen utan att tänka på det!

 

En retro arbetarfrukost.

Eftersom jag inte längre äter färsk mat så kände jag mig lite rådlös imorse. Jag hittade inget hemma som var äldre än sex år. Magen skrek och jag började känna mig svimfärdig. Nöden har ingen lag så det fick bli 3 nachochips med ost (nachochipsen var från 2004 så de borde vara ok). Känns obehagligt såhär i efterhand att jag syndade så... Jag står mig förhoppningsvis i alla fall nu tills jag kommer över några råvaror med en "säker" årgång - håll tummarna!



Det var verkligen jättegott med osten på. Jag vet inte vad det var för ost. Den hade en lite diffus smak, med chipsen till så smakade det som en blandning mellan ostbåge och chips. Mums.  

RSS 2.0