Äntligen lite trevligheter vi goa gubbar kan stå för!

Liseberg har länge varit en livsfarlig skamfläck för vår stad. Trots ond bråd död och allvarliga olyckor har det tagit lång tid för lisebergs ansvariga att hitta på en attraktion som håller måttet och samtidigt är säkert och tryggt. Äntligen har det hänt. Lotta har intagit scenen och vi börjar på allvar utmana stockholmarnas allsångsprogram med ett riktigt kvalitativt smörgåsbord av stämsång och glädjeyra.

Det glädjer mig att vi göteborgare, som har så många kända namn att vara stolta över, äntligen har sått en värdig display-yta där vi kan exponera våra kända guldkorn. Ser fram emot att programmet utökar sändningstiden och tar över hela tevetablån.

Tummen upp för Lotta och stort tack för att du ger oss göteborgare någonting att vara stolta över!



*Tittut*

Flytande föda för starka killar

Den viktiga balansen mellan träning, vila och kost störs hos en person som är träningsberoende. För att träningen ska ge resultat behöver kroppen vila och ladda om mellan passen. Musklerna måste återhämta sig och för att kunna göra det behöver de näring. För att inte all träning ska bryta ner kroppen och ta över helt så har bestämt mig för att öka energiintaget markant. Eftersom jag har gömt alla knivar och vassa föremål i garaget så blir det flytande föda som gäller tills jag kan lita på mig själv igen.



Nu kör vi!

Har ni några tips på energirik flytande föda?

Skyddar mig själv!

Jag har funderat lite och kommit fram till att jag har felbedömt hotbilden mot mig. Det största hotet kommer inte längre utifrån. När träningen tar över ens liv så totalt - som den har gjort för mig det senaste dygnet, så innebär det risk för skada för individen och dess omgivning. Det är den störda inställningen, känslan av att absolut vara tvungen att träna som skrämmer mig. Jag kan inte längre lita på mig själv. Jag har blivit min egen värsta fiende.



För att inte riskera att mitt undermedvetna tvingar in mig i någon hård kant för att åsamka min kropp skada så har jag burit in alla möbler i garaget.



Rädda sig den som kan!


Träningsnarkoman?

Vaknade nyss upp. Jag somnade igår så den totala träningstiden blev riktigt lång. Jag älskar verkligen min säng och har svårt att slita mig. Håller jag på att bli träningsnarkoman? Jag gick upp och googlade och det första jag fick se var:


"Blir du irriterad och orolig om du missar ett träningstillfälle? Tränar du trots att du har feber och värk?

Då är du troligen träningsberoende!"

Jag blir oerhört irriterad om jag inte får min sömn och jag sover även om jag har feber... Jag trodde inte att detta var så exceptionellt!





För att inte riskera träningsvärk så gick jag ut i trädgården och stretchade lite. Det var så skönt att röra sig lite så jag kunde inte låta bi att försöka mig på en kullerbytta i det härliga gräset.





Idag ska jag spendera dagen med att gömma mig för de ryska fästingarna!

Statisk träning - min nya träningsform

Hej kära bloggläsare. Ni som känner mig irl vet att jag är väldigt idrottsintresserad. Under den senaste tiden har dock inte sporten haft en lika stor del av mitt numera dekadenta levene. Har därför googlat lite efter nya träningsformer som passar bättre in i min nuvarande livssituation. Dröm om min förtjusning när jag hittade information om den statiska träningsformen*. Den ger alltså mig möjlighet att träna samtidigt som jag exempelvis sover eller spelar gura.

*Statisk träning är en träningsform där man anstränger musklerna genom att vara stilla, typ. Asbra och känner mig jättepepp på att sätta igång på allvar.

Lågkonjunktur och säkra investeringar.

Efter fiaskot med lotterna har jag försökt att sätta mig in i hur man står som en vinnare när konjunkturen vänder. Att lägga alla sina pengar på lotter kanske inte var en jättebra idé och jag ber om ursäkt till er alla som gjort det på grund av mig, jag vet hur det känns. Misströsta dock icke, har läst att det finns två riktigt säkra investeringar och det är fastigheter och guld. Eftersom jag inte har tillräckligt med pengar för att köpa fastigheter (om de inte är i microformat men då är det säkert inte samma sak) har jag varit på guldfynd och inhandlat ett guldsmycke. Jag vet inte exakt hur detta fungerar men känner mig säker på att jag kommer att komma ur denna lågkonjunktur som en vinnare!

Här är guldet jag köpte:

*känner mig slug och mäktig*


Förhoppningar

BRUSK, VILL DU FÖLJA MED MIG UT OCH DANSA IMORGON (LÖRDAG).
Alla andra jag känner ska lägga golv...



*hoppas och vädjar*

Uteliv



Jag gav mig ut på promenad idag, eller om ni så vill - på picknick*. Eftersom man sällan vet vad som väntar, eller vad man kommer över i matväg när man är ute i det fria så hade jag tagit med mig egen mat och en filt. Idag kommer inget recept. Jag lämnar istället över den gastronomiska staffettpinnen till Er. Vad har ni för picknicktips?



Här är en bild på min matsäck.

Plus med utflykten: Känslan av lycka när man får dagens första "Morr´n, morr´n" av en okänd förbipasserande och när den medburna matsäcken öppnas i solskenet.

Minus: Det är oundvikligt att känna sig som en turist när man är ute på stan, särskit om du smyger omkring med en kamera.

*Picknick är en måltid som ätes utomhus. Måltiden brukar oftast ätas sittandes på en filt.


Tar mig ett järn

Vädrets makter inbjuder inte direkt till några avancerade sociala verksamheter utomhus, men det är ett ypperligt tillfälle att slå sig ner i fotöljen med en bok. Eller som i mitt fall öppna upp en kokbok och leta lite skön inspiration. Fastnade dock inte för något matlagningsrecept. Helgen närmar ju sig med stormsteg, och vad passar väl inte bättre än en riktigt somrig drink istället- ett järn! 

Du behöver:

Sprit
Juice

Gör såhär:

Blanda ingrediensera i ett glas.



Jag använde ättikssprit och apelsinjuice. Uppiggande för både kropp och själ. Jag har hört att kroppen tar upp järnet bättre om man får i sig C-vitamin samtidigt så det här borde göra susen.

Blommig falukorv till efterrätt

Falukorvskakor

Du behöver:

Falukorv
Socker

Gör såhär:

Använda en pepparkaksform och tryck ut figurer av falukorvsringarna som blev över! Strö över socker och värm bitarna.


Lunch

Av någon konstig anledning så är jag inte så hungrig idag. Jag hoppar därför över frukosten och äter lunch istället. Falukorv är som bekant en favorit. Här kommer receptet på en enkel och mättande lunch.

Falukorv med gul lök

Du behöver:

En falukorv
Två lökar

Gör såhär:

Skär falukorven i bitar (så att det blir runda bitar) och skär upp löken.





Falsk marknadsföring och oförståelig matmanipulation!

Jag köpte fruktläsk när jag var på ICA idag. Det var i alla fall vad jag trodde. Det står såpå etiketten. "FRUKTLÄSK" står det. Stort och tydligt. Men tro inte att den smakar frukt. Nej, den smakar bär. Röda bär smakar den. Det står också på etiketten. Men den innehåller "fruktjuice" - det står också på etiketten - så jag utgår ifrån att den är gjord av frukt. Jag har alltså köpt en läsk som är gjord av frukt men där man på något sätt tagit bort fruktsmaken och ersatt med bärsmak.




Jag har sagt det förr och jag säger det igen.


Frukostshopping

Har varit iväg och handlat. Jag älskar att gå i mataffärer, kan strosa runt hur länge som helst.


VARNING!!!!!

Glöm inte att dra ur sladden till järnet innan ni handskas med det. Annars kan ni bränner er!



AJ!


Iron Man!

Känner mig redan mycket piggare. Jag börjar redan komma i fas med mig själv igen. Hamnade på en järnhandel utanför byn och kom över en del järn. På vägen hem så kom jag på fler källor till det eftertraktade pigghetsmedlet och känner mig återigen som en förstklassig detektiv. Jag tänker inte låta det svenska språket lura mig! Järn = Iron på engelska. Iron = strykjärn. Ditt eget strykjärn kan alltså vara en riktig guldgruva om du vill piggna till!



I järnhandeln.



*Guldgruvan*

Nu återstår bara att komm apå ett sätt att få i sig järnet!

Ha en underbar dag vänner och må väl ;)


Trötthet och järn

Inte mycket aktivitet här på några dagar, jag vet. Jag ber om ursäkt för detta men puuh, jag känner mig helt färdig. Orkar knappt hålla ögonen öppna. Jag har funderat lite kring varför jag är så trött... Att vara trött är en naturlig känsla som betyder att man behöver vila. Trötthet kan bero på att man sover för lite men det kan också finnas en trötthet som innebär att man inte känner något engagemang, att du inte längre orkar bry dig. Det gäller att hitta en balans mellan aktivitet och vila. Att äta vettigt, motionera är viktigt för att man ska orka med vardagen. Trötthet är vanligare under det mörka halvåret, då vi också normalt sover lite mer än under sommaren. Dagsljuset påverkar kroppen, därför blir vi trötta när det blir mörkt. Det har kommit till min kännedom att man kan känna sig trött på grund av att man har brist på något ämne i kroppen, till exempel järn.

Gick upp tidigt idag för att leta efter järn och passade på att äta frukost på Donken.



hejdå

Smärta

Man kan få ont i magen av många anledningar och det är inte alltid det går att hitta någon tydlig orsak till besvären.



Hörs snart.


Lyckans ost

I förrgår var det rea på både hushållsost och smör på ICA Nära så jag har haft några härliga spontana mejeriproduktsdygn. Som ostkännare var det verkligen en nytändning inför sensommaren att få ladda med smält hushållsost. Här kommer några guldkorn:

Ostbiffar:

Du behöver:

½ Riven hushållsost
Smör att steka i
Ägg

Salt


Blanda kall hushållsost med ägg och salt. För 3 dl ost behövs ca 1 rått ägg. Forma biffar och stek i rikligt med smör.




Tips: För mer matiga biffar kan du blanda i lite smör i själva biffarna också.

Gratinerade köttbullar

Du behöver:

11 köttbullar

3 dl riven hushållsost

Salt

Smör att steka i


Lägg köttbullarna i en stekpanna och sätt på värmen. Stek i smör. Häll osten över köttbullarna i pannan och ställ in allt i ugnen i tio minuter (nu kan du passa på att stänga av plattan).





Tips: Gratinera det du har hemma! Jag hittade en liten bit lax i frysen som jag slängde ner tillsammans med köttbullarna (- den syntes inte på bilden ovan))

Någonstans tar, även för en inbiten kreatör, uppfinningsrikedomen slut - det behöver dock inte innebära att ni helt måste sluta äta ost. Ät den som den är!




*Längtar tills jag får lapa solsken igen*

När man har filmjölk på hela kroppen så är det lika bra att stanna hemma - jag orkar inte med allas blickar.
Jag nöjer mig med att njuta av lite sommarbilder på mig, gör det ni också vettja!





















Sommaren är härlig,
vintern är besvärlig.
Våren är mysig,
hösten är frysig.


Hjälp, jag har bränt mig!

Semesterlagen, lagstadgades i Sverige 1938 och därefter har semestern i Sverige ökat med ungefär en vecka var tionde år, fram till vår nuvarande fem veckor långa semester. Detta har gett oss ökade möjligheter till "strandliv". Vi åker till kusten eller på charterresa till soliga länder och får periodvis kraftigt ökad solstrålning mot huden. För mig medför detta faktum ofta den somriga men något missprydande, snabbt tilltagande solbrännan. Då jag under några få timmar utsätter min bleka hud för solens strålar blir huden röd, svidande och fjällande innan jag hunnit utveckla en skyddande solbrunhet.

Jag var ute en stund i solen för någon dag sedan. Jag vet inte om det syns på bilderna, men jag fick verkligen jättemycket färg. Jag brände mig så mycket på ögonlocken att jag knappt kan öppna ögonen! Jag älskar verkligen mustigt solbrun hud men jag vet inte hur jag ska bära mig åt. Nu ligger jag hemma i plågor och smetar in huden med filmjölk med jämna mellanrum - det svalkar bra!





Tips: Akta er för solen!


RSS 2.0