Dags att väcka magen

(null)

När man är sugen på något men inte riktigt kan komma på vad så brukar jag säga "aladåb är alltid en god idé". Aladåb - alltså kött, fisk eller grönsaker inkokta i gelé är en rätt vi inte ser så mycket av nuförtiden. Rätten tillagas med fördel i en särskild form som gör att rätten får festliga mönster. 

Här kommer receptet på min favoritaladåb:
Ett storpack korv 
En tub glidslem 
Gelatinblad efter plånbok och samvete 

Skär korven i fina bitar och lägg i din aladåbform. Häll på glidslemmet och strössla över gelatinblad. Ställ ut över natten och ät kall till frukost. 
Du kan behöva låta den stå framme en stund eller använda bra verktyg för att dela på den om det är minusgrader vilket behövs om den ska stelna ordentligt. Passar även utmärkt som matlåda om det mot förmodan skulle bli något över. 


Status idag

(null)

Som de få som känner mig vet så har jag flyttat till (låt oss säga) Lappland. Bor fortsatt på hemlig adress pga upprepade hot och förföljelse. Kylan har visat sig vara bra för min känsliga hud och visst är det härligt när man får klä på sig alla plagg man har - att inte behöva välja bara vissa plagg. Valmöjligheter är inte alltid till godo. 
Den isande kylan och det påträngande mörkret kan få även en välmående individ att ifrågasätta existensen i mörka stunder. Det var just klimatet och det faktum att jag släpade mig själv längst den kända "väggen" (ni som följt bloggen vet hur händelse- och innehållsrikt mitt liv varit) som fick mig att vända mig till kyrkan. Det och att de delade ut gratis mat på torsdagarna. 






Återuppståndelsen

(null)

(null)

(null)
Som ni trogna bloggläsare säkert noterat vid det här laget så har jag hållit mig undan rampljuset en tid. Under den tiden har jag haft möjlighet att utveckla många nya  färdigheter och förmågor (mer info kommer). Det handlar inte om att hitta sig själv utan om att skapa sig själv. 
Håll i hatten gött folk, Pastor Petter är tillbaka! 



RSS 2.0