Gör din egen sill!


Ni som känner mig och vet min matvanon har ju redan koll på att jag är storkonsument av sill. Sjukt gött ju! Har kommit på att det är ännu billigare att göra sin egen sill och tänkte dela med mig av mitt recept. Har hört att det finns fler varianter men tycker det är onödigt att krångla till det.

En hink
Fiskrens (går att plocka hela hinkar på gatorna hemma i götet)
Vatten eller smält snö

Lägg fisken i vatten och låt den suga upp det. Sen är det bara att äta. Gött med kål och potatis.

Såhär fin blir den:


Också perfekt gå-bort-present till jul eller påsk!


Baksmällan...


Fan, skulle inte druckit alla slattar jag kom över på stället under nyårsnatten... Mår piss. Är rädd att jag blev drogad, har spytt som en gris. Kan inte tänka mig att det kan ha berott på någonting annat...



Känner dock att denna spya ligger mig väldigt varmt och hjärtat och kan inte riktigt städa bort den...

Fyllehunger river min vargabuk...


Fan va gött det va! FInns inget bättre än att äta sig ordentligt mätt dagen efter en kanonfylla!


Brygg din egen champagne


Kära läsare,

Ni tror väl inte att jag glömt bort er? Ni som känner mig väl vet att jag aldrig skulle glömma någonting. Jag har kommit på ett sjukt bra knep inför nyårsnatten. Nu är jag, för en gångs skull, lite sent ute men ni kan ju använda receptet till andra jubeleum eller spara det tills nästa nyårskalas.

Jag har kommit på att man kan brygga sin egen champagne. Man tar bara jäst, socker och lite vatten slänger ner någa druvor (eller russin om ni vill ha en lite juligare smak) och låter det stå och götta till sig i ett par veckor (därför bra att vara ut e i god tid). Sen kör ni bara mäsken i en soda streamer (går ofta att låna av en granne). Klockrent. Blir bubblor och allt. För er som kommer på detta för sent kan ni se om ni kommer över ett billigt parti av ert favoritvin som ni kan streama. Inte öptimalt att göra på öl, blir lätt lite gasigt i magen efter.

Snupergott! Perfekt gåbortpresent också om ni är bortbjudna på kalas!




Den lite brunare färgen kommer ifrån russinen och att jag tillsatte en skvätt soja som jag kom över.


RSS 2.0