Hemlighets-full...

Eftersom min klooocka är träsig så är jag osäker på vilkean tid på  dygnet det är. Sitte r  aocvh dricker lite i snmyg ingör kv'llen. det är aså mårkt  ute så ajg vet varken ut eller inn.- vet N i bvad klockan är?




Till Erik...

Vi är vänner
men vet du vad jag känner?

Du är min kompis
och jag är din kompis.
Och vi är varandras
kompisar.

Vi kan skratta tillsammans
Och äta mat tillsammans.
Jag äter snabbare...
...med det är ok.

För vi är vänner.
Nu vet du vad jag känner.


Funderingar och kuligheter.

Jag kom på något roligt. Vad tror ni skulle hända om dessa båda pinglor gick och gänga sig med varandra?



Ledtråd: Om jag bytte namn till Glenn och gifte mig med honom och tog hans efternamn får vi samma resultat.

Kanelbullens dag!

Grattis alla läsare på kanelbullens dag. Jag har pillat lite med receptet från förra året och har kommit på ett vinnande koncept. Eftersom jag inte vågar gå ut på grund av riskerna som det för med sig så har jag spenderat ganska mycket tid med att framarbeta det perfekta degreceptet.

Du behöver:

1 sats deg.
(jäst, smör, mjölk, socker, salt, kryddor, mjöl - kvantiteterna är inte så viktiga, gå efter din smak!)

100 g smör
1 dl strösocker
1 dl kanel
1 ägg
Pärlsocker
1 l filmjölk

Gör såhär:

Fokus bör inte ligga på degen utan på garneringen och fyllningen!
Rör ihop smör, socker och kanel. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär tjocka skivor och lägg dem i bullformar på en plåt. Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Ringla över pärlsocker.




Anmärkningsvärt - Att arbeta fram degrecept sätter sina spår. Svårt att avgöra om svullnaden beror på överkonsumtion av deg eller om den berot på sjukdomsbilden

Grädda i ugnen.

Häll över filmjölk.

 

Njut och bli ett med kanelbullen.

*Lycka*


RSS 2.0