Då var det dags igen...

Jag såg just att det som vanligt gått hål i strumpan. Har haft på känn att det var på g, men idag var tydligen dagen som blev droppen och fick tårna att titta ut. Kanske beror det på att min relativt stora stortå inte får plats i ett par vanliga strumpor? Vad tror ni?

Strumpor har ju blivit en verklig slit och släng vara. Det retar mig när jag efter påtryckningar från omgivningen bara efter några gångers användning måste kasta strumporna för att det redan är hål för stortån. I vilket fall som helst så tänkte jag viga resten av dagen åt att försöka laga dem. Det borde vara lätt fixat. Det är ju väldigt bra för miljön också att laga saker och inte bara köpa nytt hela tiden. Är det ens någon som lagar sina kläder längre? Undras om det faktiskt inte är modigt att vara sparsam och rädd om miljön på samma gång?

Såhär blir det jämt:



Virka ett grissinifodral!


Jag har skapat någonting helt nytt, någonting jag inte sett tidigare. Det började med att jag skulle sticka en lång kofta åt Vilja men den blev lite för lång och smal. Kom då på den genialiska idén att den kan användas som fodral för grissinis. Det tar bort pressen i skapandet också eftersom man då kan anpassa innehållet efter kreationen och inte tvärt om. Blir den för smal kan man bara stoppa in färre grissinis! Smart va?

Såhär fin blev den:

Håret (uppföljning)

Lustig grej när jag vaknade imorse: mitt hår har fått en helt ny lyster och nytt liv efter inpackningen. Det tog sina rediga timmar med smeten i håret men verkligen kul att resultatet blir så slående med så enkla medel. En doft av nyslaget hö kan anas och lustigt nog har jag inte behövt använda några stylingprodukter eftersom jag får form och fason ändå tack vare inpackningen (kankse inte sköljde ur den ordentligt?).

Såhär ser resultatet ut idag (har bara vattenkammat det med en vanlig kam i plast):



Nu ska jag ta tag i dagen och bära in frysen från gatan :)

Insomnad och uppvaknad

Mmm, mys. Jag ska smygstarta verkligheten igen denna morgon. Långsamt som ett lodjur som vaknar till på en fjällsida. Mjuk och loj. Rullar runt på rygg, sträcker ut frambenen. Spänner klorna lite mot taket och faller tillbaka till sidoläge igen. Sköönt, jag tror att jag vilar en stund till. Eller två!

Senaste året har jag ägnat mig åt en ny passion lite då och då nämnligen att lyssna på ljudböcker och musik innan jag somnar. Det har växt fram ett skönt avslappningsbibliotek vid min säng. Just nu är favoriten Springtime Bliss.
Garanterad insomning ger också ljudet av gong-gonger i olika frekvenser, jag köpte Sound of the gong som dock ger  en väldigt djup vila som kan göra en lite väl andlig, mitt råd är att man inte somnar för ofta till ljuden som egentligen är avsedda för meditation.


*ler inombords* 


Gör dina egna vänner!

Har ni som jag ibland en stark lust att skapa och använda händerna. Jag har fortsatt i temat att skapa små figurer och även här använt det jag hittade hemma. Tog en toarulle, ett ägg, limstift, lite garn, färger och pennor samt lite allmänt jox jag hittare. Hade även ett par ögon och piprensare som jag köpt tidigare till ett annat pyssel (göra om bananer till gubbar kallade jag det pysslet för).

Såhär blev de iaf. Vill inte skriva exakt hur jag gör för jag vill inte att ni ska låsa er vid mina idéer utan använda ert eget skapande!

Hoppas att ni också tycker att det är roligt!



(Kallar dem för Vilja och Kungen)

Dagens outfit!



Lite kaxigt men tyckte att den var kul och fick den för en billig penning:) Det gäller såklart inte min bligg *blink*

Nu är den kokta bananen stekt!

Lite fredagsgodis som passar mitt nyttigare och bättre jag... Här är ett jättebra recept på smaskiga stekta bananer. Går att äta både som mellis eller efterrätt!

Du behöver: 
4 Bananer
250g smör

Gör såhär:

Skala bananerna. Dela bananena på mitten. Hetta upp matfett i pannan, vänta tills det är ordentligt varmt och fettet bubblar. Lägg då i bananhalvorna och låt dem steka på medelvärme (förslagsvis trean) tills de är vackert gyllene, Ät inte upp alla bananer, hur hungrig du än är, innan du stekt dem. Värt att vänta på!

Supersmaskens och jätteenkelt. Kan inte göras i brödrost dock. Smöret smälter ner i rosten och bananerna blir jättesvåra att ta upp dem eftersom de blir så mjuka när de hettas upp. Inte värt det - trust me!!!



Mumma!


God pastej

Då och då får jag ett leverpastejsryck. Jag har vid flera tillfällen gjort egen pastej men ibland blir suget så starkt så jag köper en ask som jag äter upp på två timmar blankt och rör sedan inte pastej på flera månader. Jag antar att det är min kropps sätt att hantera en tillfällig järnbrist..? Toppar oftast med en knaprig driva friterad rödlök (inte så viktigt). Supergott. Idag var det uppenbarligen dags igen, och som tur var så hade jag lite kvar i kylen sedan förra rycket när jag faktiskt gjorde min egen pastej. Faktum är att jag blev så sugen bara av att skriva om pastejen att jag genast måste gå och äta lite av den.



Kuriosa: Leverpastej är en pastej som innehåller lever.

Frågestund!


Tänkte att vi kör en frågestund!
Har kikat i lite andra bloggar och några har fått flera hundra frågor! Det vore någonting!!! 
Fråga allt ni vill veta i kommentarsfälltet så ska jag svara så gott jag kan!
Ni kan fråga anonymt också om ni vill. Kanske är några lite intima frågor eller så *ler*



Nyttigt mellis!

Åt precis ett äpple till mellis. Kikade lite i blogghistoriken och det slog mig hur onyttig mat jag sätter i mig ibland och tänkte att jag ska försöka hålla igen. Det sägs att kroppen är ens tempel och det ligger verkligen någonting i det!

Ett tips är att skala äpplet, blir mycket godare och känns nästan lite sötare när man får bort det syrliga skalet. Jag hade ingen kniv på mig när jag skulle äta mitt äpple men det gick lika bra att skala det med en penna.

Såhär blev resultatet:


Kan det ha varit en älg?

Jag var ute och prommenerade idag som jag brukar göra ibland för att rensa mina tankar. Såg lite spillning som jag inte kände igen, var inga hundspår i närheten heller men däremot några klövliknande. Stod och funderade ganska länge på vad det kan ha varit:.. Kan det ha varit en älg som bajsat i skogen? Mäktigt!


Frysen

Jaha, då var det dags att frosta av frysen! När frysen ser ut så här, då vet man att det är dags! Jag tänkte frysa in lite av min lunch från igår som blev över men den fick inte plats. Kanske är allmängods för de som är initierade men det är inte jag. Hade aldrig frostat av frysen innan. Det satt fast en hel del köttbullar i isen och till och med en hel Findus quiche för fyra personer.
Man kokar tydligen helt enkelt upp vatten på spisen i en stor kastrull och sätter in i frysen med stängd dörr.
Jag kunde inte stänga dörren så jag visste inte hur jag skulle göra. Jag bar ut frysen på gatan, så den står där nu.
Rena rama syndafloden ute på trottoaren.


Vårkänslor

Mitt internet har strulat hela natten så jag har inte kommit in på bloggen. Nu fungerar det och bättre sent än aldrig, eller hur? 
Jag har införskaffat mig ett par nya löpskor så nu finns det inga ursäkter till att inte springa/jogga i det fina vårvädret. Ska gå in de lite här hemma först men kanske ut o rasta dem till helgen ;).
Passade på att handla i samma veva som jag köpte skorna, köpte för mycket för att bära som vanlig så det var ett halvt träningspass bara att komma hem med det på cykeln. Nu blir det frukost för att ladda upp inför dagen



Vilse i pannkakan

Jag kom just på att det är torsdag idag. Torsdag = pannkaksdagen! Jag slängde ihop en snabb smet och gräddade ett par. Som ni vet vid det här laget så har jag ingen fungerande stekpanna så det fick bli i en gjutjärnskastrull istället.

Du behöver:


3 dl vetemjöl

salt

6 dl mjölk

3 ägg

3 msk smör


Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka med.


Många upplever det som svårt att laga pannkakor,
det är lätt att misslyckas med pannkakor innan man får in snitsen. Är du nybörjare kan du testa att ta mindre mjölk/fil och/eller mer mjöl för att pannkakorna skall hålla ihop bättre. Ett viktigt tips är att verkligen låta smeten svälla ett tag innan ni steker pannkakorna, det gör dem lättare att hantera. Var noga med att värma kastrullen så den är riktigt varm innan ni börjar.




Jag tror att jag glömde något moment i tillagningen men gött blev det.

Bus

När jag har ätit såhär nyttigt som jag har gjort de senaste dagarna så brukar jag unna mig något riktigt smaskigt.

Att unna sig kan vara så mycket, det kan vara allt från att köpa en påse ahlgréns bilar på ica när du går hem från skolan/jobbet, och äta på vägen bara för att, till att ta ledigt från alla förpliktelser en dag, och ligga hemma framför en film med nybakade muffins och två liter mjölk.


Jag unnar mig ganska ofta -kanske för ofta? Vad jag försöker säga är nog inte att ni ska unna er FÖR ofta men att man ibland kanske ska stanna upp. En kväll strunta i disken, tvätten eller pluggandet. Tänd några ljus, en rökelse, kryp ner under den mysigaste filten i din skönaste soffa, ta fram den där boken du aldrig hunnit läsa färdigt och unna dig.
Idag var jag sugen på choklad nägot som inte händer så ofta. Vad passar då bättre än en rumstempererad chokladpudding?





*Känner mig härligt bortskämd av mig själv*

Äggmellis

Tänkte steka ett par ägg till mellis men jag orkade inte diska stekpannan ordentligt. Det var någon beläggning på den som verkligen inte ville ge sig. Alla stekpannor är en gång med om sitt sista stekta ägg om ni fattar vad jag menar. Börjar bli dags att köpa en ny. Sitter och kollar på blocket as we speak....

Blev 4 kokta ägg istället. Jag älskar löskokta krämiga ägg. Såhär brukar jag göra:

Ingredienser

ägg
vatten


Gör så här


Lägg äggen försiktigt med hjälp av en sked i kokande vatten i en kastrull. Vattnet ska precis täcka äggen. Sjud äggen ca 1 min för riktigt löskokta ägg,


Snabbt och enkelt lunchtips:)

Hej alla vänner och ni andra,

Idag var jag hungrig, pallade inte att ställa mig vid spisen utan vispade ihop en ordentlig lunch på rester och lite annat. Helt ok och proteinrikt. Här är receptet:

Du behöver:
Två deciliter fil
Två ägg
En burk majs (går nog bra med ärtor också)
Lite av korven som blev över från igår (se tidigare recept)
En matsked mjöl

Gör såhär:
Vispa ner äggen i filmjölken. Tillsätt korv och majs. Red med lite mjöl för att få smeten lite tjockare.

Ät som det är eller krydda med lite färska örter, förslagsvis timjan. Helt ok faktiskt och framför allt snabbt och enkelt:)



Sherlock Holmes

Har ni tänkt på hur mycket vintern faktiskt kan ge oss information och tankar. Tog en morgonpromenad idag, hade lite tid över medan håret skulle torka så jag tog på mig en stor mössa och gick en extra sväng. Jag en stig och följde spåren för att se vad som hänt där tidigare. Fick mig att känna mig lite som Sherlock Holmes eller så, superhäftigt. Såg iaf att någon med en hund hade prommenerat till affären och sen tillbaka. Man får liksom en inblick i andra människors vardag vilket är någonting man annars inte lägger märke till.


Någon hade också försökt sig på att cykla och så långt jag kunde se hade denna person klarat det bra. Inga olyckor *peppar peppar*.

Man missar så mycket när man jäktar, borde ta sig mer tid för sådana äventyr:) Hade en supermorgon!


Ta hand om dig-dag

Såhär blev resultatet. Nu har jag bara borstat håret med en vanlig borste.
Ser kanske lite konstigt ut men visst blev det fin lyster?


I dag är första dagen på resten av ditt liv.

Är det fler än jag som såhär i vintertider och mössväder har drabbats av lite okontrollerbart hår? Utan mössan blåser det i håret. Jag provade en olivoljekur för att få fason på lockarna.

Du behöver:
 
2-3 äggulor
Valfri mängd olivolja

Gör såhär:

Knäck äggulorna och blanda dem med olivoljan i en bunke. Gnugga in det i hår och hårbotten. Tvinna alternativt fläta håret för att smeten inte ska rinna av. Låt det sitta i 30 minuter. Skölj sen noga ur håret.




Det kanske verkar konstigt att ha olja i håret. Men resultatet oljan tillsammans med äggen mjukar upp håret och ger det en jättefin glans. Testa!


 


Carpe Diem!

Steg upp i ottan i dag som ni märker. Skönt att komma igång tidigt. Känns som att alla är förkylda i dessa tider, så även jag. Började denna morgon med att häva i mig en drink av vitlök, äpple, multivitamin, blåbär, honung, ingefära, whisky, fil och granskottsirap. Återstår att smörja in min rossliga hals med Tigerbalsam och vira om en rejäl halsduk. Det kommer att funka!  "STYRKA STYRKA"



Ser betydligt godare ut än vad den var... men en riktig energikick.


God natt!

 

Efterrätt


Blev lite småhungrig igen och slängde ihop en klockren efterrätt. Tog det jag hittade hemma helt enkelt! Blev lite imponerad av min egen uppfinningsrikedom (om man får skryta lite och det får jag - det är ju min blogg)

Du behöver:
Cirka två deciliter sirap (jag hade mörk)
Ost, typ en halv kanske blir lagom.

Gör såhär:
Häll upp sirapen i en skål. Tärna osten och lägg i sirapen. Ätes med sked.
 
Slemmigt och mättande;)


Mätt

Jag blev jättemätt av korven. Funkade helt ok med filmjölk i såsen.


Middag

Falukorvens dag firas varje år i början av juni. För oss som inte kan vänta tills dess kommer här ett recept på ugnsbakad falukorv med klös.

Du behöver:

1 falukorv
1 burk tacosås, valfri styrka (brukar använda medium)
1 dl grädde.
1 gul lök.
1 röd lök.
2 klickar vitlökssås tex Heinz. (kan uteslutas om man inte har det hemma i kylen).
Lite senap
1 ost.

Gör så här

Skär korven i skivor. Hacka löken grovt.
Blanda tacosåsen, grädden, vitlökssåsen & senapen.
Smöra en ugnsfast form och lägg i korven tillsammans med den hackade löken.
Häll över såsblandningen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ett tag.
Tag ut formen och skiva över osten. Gratinera mitt i ugnen igen i ca 10 minuter eller tills osten har smält.
Servera med hemlagat mos (se tidigare recept).



Jag var så hungrig så jag glömde att skiva korven. Hade inte någon grädde hemma så jag bytte ut den mot filmjölk.
Återkommer och berättar hur det smakade!

Tack!

Aldrig hade jag anat att bloggandet skulle bli en så positiv upplevelse.
Att det ger en möjlighet att tänka efter och formulera sig det hade jag förstått. Men jag hade inte tänkt på att man kan få respons på det man skriver eller på det man skriver om.
"Samtalen" med er andra (bloggare eller ej) är livgivande och lyfter tanken.

Tack!



Scopet på fiket!

Jag var och fikade idag och tro det eller ej men någon vid ett bord hade lämnat nästan en hel semla och gått därifrån. Jag åt självklart upp den!  Den var riktigt bra faktiskt. Mycket bättre än de jag åt igår, undrar om de inte var lite gamla.


Såhär mycket hade de lämnat - inte klokt!!!


Tristess och pyssel!

Är det bara jag som alltid känner mig nere dagen etfer en högtidsdag? Den är alltid såhär, man går och längtar länge efter att semmeldagen ska komma och när det väl är dags känns det som att den tog slut på några sekunder. Jag är egentligen inte speciellt förtjust i semlor men just på semlans dag brukar jag frossa i dem. Åt 7 stycken igår vilket jag känner mig väldigt nöjd med, jag gav bort min sista semla vill Kalle.

För er andra som känner er nere idag och önskar att varje dag vore speciell men någonting att fira har jag ett litet pysseltrix. Jag satt vid köksbordet och spelade lite gitarr när iden bara kom till mig, ´tror att det blir så att hjälnan liksom kastar ideer till den som behöver tröstas.

Du behöver:
Öronproppar i skumplast som du kan köpa på apoteket för en billig peng
En penna.

Gör såhär:
Rita ansikten och hår på öronpropparna. Blir som en liten familj av personliga figurer. Jättekul faktiskt. Jag ska ge bort några i present och behålla vissa sjäv. Ett tips är att rita exempelvis ditt favoritband eller förslagsvis olika humör:)


Skrivkramp

Ibland när jag läser andras bloggar får jag dåligt självförtroende vilket egentligen inte ligger i min natur men de verkar vara så väl genomtänkta. I ljuset av dessa bloggar ter sig min egen som ganska löst hållen och färglös. Jag tillhör inte någon intellektuell elit och har mer åsikter än kunskaper, kan det säkert kanske tyckas ibland. Men varför jämföra? Jag är jag och ingen annan.

Som ni märkt har det varit tyst på bloggen en tid. Kreativiteten riktigt spritter i benen och tystnaden beror inte på att det inte har hänt något utan att alla idéer och tankar som bloggen väcker inom mig har gjort mig förlamad. Mina skriverier kanske inte gör varken till eller från i vårt stora kosmos fast egentligen skriver jag inte för någon annans skull. Jag skriver för min egen skull. Ord som behöver komma ut. Ord som är rastlösa. Ord som bara finns där. Ord som formas till meningar. Kanske med en mening. Eller utan. En bild säger mer än tusen ord är det ju sagt. Här kommer en.



Fettisdagen

Det är semmeldagen idag. Jag har just ätit en. En sötad vetebulle med grädde och mandelmassa som det faktiskt bara egentligen är.



Fick just en idé: En osötad vetebulle med mos istället för en vanlig semla. Ett förslag värt att lägga i Lasse på Hedens förslagslåda... En årlig mosbulledag? Kanske man kan byta ut mandelmassan mot räksallad eller lingon?  
Tror ni att det skulle slå?

Energized

Jag har fått frågor om vad jag använder för gryn till min frukostgröt. Kul att mina inlägg engagerar.
Korsell och ni andra som undrar - Ja, jag använder AXA, precis som Gunde ;) 
Gott med gröt efter en hård natt (återkommer med info om gårdagens galej senare).



Testade efter önskemål blåbärssoppa i vattenkokaren och visst funkade det.




Väl mött vänner - hörs på bloggen under dagen.


Längtar till sommaren!

Fan gubbar, fatta när sommaren är här och man kan gå barfota igen. Det är så sjukt gött! Bara sparka av sig skorna och springa runt i gräset och känna stråna mellan tårna. Det längtar jag efter.



Tror att jag ska ta av mig tofflorna och sätta mig barfota på min ryamatta. Om man verkligen koncentrerar sig kan det nog kännas som att det är gräs. Vet att jag brukade göra det ibland när jag var liten också. Älskade att vara barfota redan då! Kanske till och med ska sova på mattan inatt... Måste vänta tills alla har gått bara...




Peace out!

Spontanfest

Idag fick jag veta att jag får åka som utbytesstudent nästa vårtermin till Ghana. Helt sjuuuuuuukt kul. Ordnade en spontanfest för att fira beskedet med mina nära och kära. Ska bli så sjukt bra att dra iväg en termin och bara få vara. Det är det bästa med att åka bort under en längre period, man kan liksom sudda bort alla måsten och få vara den personen man verkligen vill vara, den man är, eller borde bara. Jag tror att jag ska kalla mig för Moboto och bli en riktig myskille! Bara le åt allt och rycka på axlarna åt alla bekymmer. Fan va gött det ska bli. Ska fundera lite mer på vilken person jag ska skapa och vilka delar av mig jag ska passa på att odla när jag är där nere.

Nu ska jag gå ut till polarna igen och festa vidare. Den här bloggen är lite beroendeframkallande, söker verkligen upp tillfällen där jag kan gå till datorn och skriva en rad eller två:) Härligt tycker jag!

Vi hörs senare!

//Petter

Drömmar

Jag vill slå ett slag för Göteborgs stolthet nr 1 - Lasse på Heden. Bästa moset i stan och kanske enda stället som kan konsten att göra klassiskern korv med mos rättvisa.
Vilken drömtillvaro egentligen att försörja sig som korvgubbe... Dagar som börjar med moskok, grillat och kokt, stekt och friterat, hela och halva specialer som slutar först långt in på natten.
Gomseglet applåderar.
Magen kurrar.

Har en härlig bild jag känner att jag dela med mig av. Se och njut!


Middag

*Hungrig*

Jag föredrar att laga min blodpudding i brödrosten. Ett gott tips när magen skriker. Finns det fler som använder brödrosten i sin matlagning, och vad lagar ni då? Jag tror att man skulle kunna göra schyssta fläskkotletter och fiskpinnar i brödrosten, medan gröt och soppor kanske är svårare. Vad tror ni skulle vara gott att laga till i brödrosten? 


Mellis/fortsättning på lunchen.

Fan, blev verkligen inte mätt. Hittade två bananer i badrummet som jag åt! Nu känns det bättre:)


Lunchen

Blev en halv special - gött mos! Gjorde dock inte moset själv så det var inte perfekt:) Blev inte riktigt mätt så jag får nog äta lite mer om en stund. Kanske ett par bananer eller så... Får se vad det blir...

Hörs senare!

//Petter




Mellis


Mellis, ett riktigt bra ord tycker jag. Varför slutar man egentligen äta mellis när man blir vuxen? Man kanske äter det men då kallas det helt plötsligt för någonting annat, typ "ta en macka" eller "käka någonting". Jag tycker att vi ska införa ordet mellis mer i våra liv. Dels är det är det ett lite rart ord men dessutom så kan det betyda vad som helst, som att ta en macka eller fika typ. Tycker det är grymt. Jag ska äta mellis nu, det blir några lingongrovor med ost och tomat. Och smör såklart! Fotar en och lägger upp så att ni får se, förstår om ni blir suktade;)

Mumsigt med mellis!

//Petter



Dåsig

Blir ni lika dåsiga som jag efter frukosten? Här ser ni mig och dagens outfit, i alla fall halva - Enjoy.


För er som ifrågasätter mina dagens outfit inlägg så kan jag bara säga att jag vill skapa lite balans i bloggvärlden. Det finns så många tjejer som modebloggar. Hög tid för oss goa gubbar att visa att vi också bryr oss, eller vad tycker ni?



Dagens status: Dåsig men belåten


Ljuva frukost - här va de gröt!

Morrn morrn på er vänner, dags för gröt.

Jag börjar varje mogon med en rykande tallrik välgörande havregrynsgröt. Havregrynsgröt är gott med kall mjölk, äppelmos eller sylt och är fullt med fibrer.

Recept på havregrynsgröt.

Ingredienser till en portion


1 dl havregryn

2,5 - 3 dl vatten

1 krm salt (eller efter samvete)


Tillagning av recept

  1. Mät upp havregryn, vatten och salt och häll allt i en kastrull.
  2. Koka upp havregrynen och rör om ordentligt till en gröt (det är här muskelkraften kommer in).
  3. Låt havregrynsgröten koka sakta i 2-5 minuter. Rör då och då.

Tips: Du kan laga havregrynsgröten direkt i tallriken i mikro eller plastburk - eller kanske en tomburk?



Återkommer under dagen!


Sömn

Förlåt att jag inte bloggat på länge men jag somnade.

Tillbaka...

Sjukt mätt nu, har ätit massor. Åt en soppa som jag gjorde men den blev inte så god så jag struntar i att lägga upp receptet. Har suttit och funderat på vad jag ska skriva egentligen men har inte kommit på så mycket. Jag har druckit en kall öl och chillat lite hemma, i övrigt har det inte hänt så mycket sedan sist. Funderar lite på vad man kan göra med tomburken, synd att slänga. Får se vad jag kommer på.

Chill helt enkelt!

Hörs senare.

//Petter.


Smaksätt osten själv!



Ett tips från GP som jag provat ett par gånger och gillar som fan. Vill man smaksätta en ost själv så är det bara att pröva sig fram till den bästa smaksättaren. Min favorit är capten morgan men man tar självklart vad man har hemma i skafferiet:) GP föreslår västkustsbrännvin.

Använd en grov sticka, till exempel en sådan som man stickar garn med. Trummpinnar är för stora (tro mig - har testat)! Rengjorda förstås. Gör cirka 10 kanaler med hjälp av stickan, utan att gå genom botten. Forma en strut av smörpapper och droppa i valfri sprit. Låt dra ett par dagar. Perfekta förfestsnackset!

Lite ostkuriosa:
Grekerna äter mest ost i världen. På andra plats kommer fransmännen. Vi svenskar ligger på tionde plats - låt oss ändra på det och klättra på listan gubbar!

Nu börjar det bli dags att äta någonting. Skriver lite mer senare!

//Petter

Tack

Jag vill tacka er alla som redan fått upp ögonen för min blogg och skriver till mig. Jag ska försöka blogga så mycket jag kan om dagarna och känner mig laddad och peppad.

Jag vill tacka er alla som redan fått upp ögonen för min blogg och skriver till mig. Jag ska försöka blogga så mycket jag kan och känner mig laddad och peppad.

Stort tack!


Lasse Kronér, efter Philips önskemål

Haha, Philip. Klart som fan att jag kan skriva om det. Känns lite gernant dock, vet att han är lite töntstämplad. kanske kan detta inlägg vara ett steg på vägen att ändra det dock, isf skulle det vara fett värt det.

Lasse är inte bara en förebild för oss goa göteborgare utan för hela Sverige. Han vågar liksom ha barnasinnet kvar och spela på sin undomlighet samtidigt som han kan vara allvarlig och eftertänksam när det behövs. Dessutom är han djävligt rolig och verkar vara trevlig och down to earth. Han viker liksom ut sig lite från det gäng av kända göteborgsprofiler vi har (som Ingvar Oldsberg med son, Harald Treutiger, Loket, Glenn Hysén, Arne Hegerfors, Lasse Brandeby, Cleas Malmberg, Bosson,  Papa Dee och andra vi kan känna oss riktigt stålta över). Lasse har dock någonting mer, han är som en kombination av alla dessa personer. Han har glimten i ögat som Treutiker och Oldsberg, Bossons och Papa Dees charm och Hyséns och Brandebys djup och skärpa. Dessutom är han grymt musikalisk och en hejare på stämsång! Som att inte det vore nog har han gett ut en bok med grymma smörgåsrecept, och ni alla vet vilket vägen till mitt hjärta är;)


Fan, tycker att vi ska våga gilla Lasse mer, jag tycker iaf att han är grym och det står jag för!




Dagens status: Chill!


Idag är det chill som gäller. Var ute en sväng igår iaf, var inte så sugen på att dra ut men Philip lyckades tjata med mig. Jag är ju inte så svår som många av er redan vet;)  Bra gjort såhär i efterhand av honom, blev en kul kväll! Idag har jag iaf bestämt mig för att ta det riktigt lugnt och bara softa. Är fett sugen på en kebabtallrik och det lutar åt att jag ska styra upp en senare idag. Vore grymt! Eller falaffelrulle. Kebabpizza vore gott också, den i mölnlycke är bäst dock så jag blir bara besviken när jag äter den någon annan stans. Och hamburgare vore grymt, 200 gram med pommes och räksallad. Skulle inte banga på indiskt heller. Eller sushi. Fan va hungrig jag blev, måste fxa det här nu. Tror att det blir pizza och en kebabtalltik bara för det. Hatar att inte bli mätt!

Dagens cred går till Mange för sin bra initiativ. Väntar med spänning. Tummen upp, mannen!

Nu ska jag fixa mat. Hörs sen!

//Petter den Hungrige

Dagens outfit: Nu har på mig jeans, tofflor och en min favorittröja från Elanders! Tror jag drar på mig min blåa munkjacka när jag går och handlar mat. Och en jacka såklart, det är ju kallt ute:) När jag har ätit och duschat ska jag byta till min "vi gör göteborg friskare-tröja. Har haft den här i ett par dagar nu...

Hm... konstigt...


Konstigt att jag fick så stor stortå, undrar varför...


Funderingar

Som några av er redan vet så har jag länge varit intresserad av självutveckling och hur våra tankemönster och omedvetna reaktioner påverkar det vi gör och det vi uppnår - och hur vi kan förändra det. Här kommer lite tänkvärda ord kring självkänsla som iaf jag brukar försöka komma ihåg när jag känner mig lite depp.

Självkänsla = medvetenhet om den egna personlighetens värde det vill säga mitt eget värde i mina egna ögon eller hur det faktiskt känns att vara jag.

Vinsterna av en god och balanserad självkänsla:

  • Vi vet vårt eget värde, istället för att känna att vi måste vara bättre än allt och alla.
  • Vi tycker om oss själva och känner oss värdefulla, oavsett vem eller vilka som finns i vår omgivning.
  • Vi vågar prova på fler saker eftersom vi inte längre är rädda för att misslyckas.
  • Vi får distans till oss själva samtidigt som vi på riktigt tar ansvar för vårt eget liv och vårt eget mående.

  • Surfa gärna in på http://www.miatornblom.se/i2.php?page=mia och läs mer! Lite pretto kan tyckas men Fan det funkar! Var en tjejpolare som visade mig Mias första bok. Först var jag lite skeptisk men den var faktiskt grym!
    Det anordnas även kurser och föreläsningar. Håll utkik! Funkar inte detta är god mat och en kall bärsa också ett bra tips;)

    Nu ska jag kolla om det finns någonting att äta i kylen. Skulle kunna tänka mig en kebabtallrik annars...

    //Petter


    Dagens outfit


    Tankar en söndag förmiddag...

    Hej vänner,

    Jag sitter här med en krämig omelett i min favvotröja (elanders tryckeri - yeach) och funderar.... inte om något särskilt utan bara för att rensa tankarna lite. Det är bland annat därför jag har startat den här bloggen; för att lufta mina tankar. Ni får gärna vara med och bolla idéer! Vad tycker ni att jag ska skriva om? Är ju som ni vet ny här och har inte läst så mycket bloggar innan heller...

    Har kollat in lite andra bloggar för inspiration och sett att de flesta lägger upp "Dagens outfit" varje dag. Jag ska väl inte vara sämre....?*ler* Verkar vara lite av en bloggtrend...

    Ta hand om er och om varandra.

    Gött Mos!

    Potatismos på det gamla hederliga sättet, det är så jag brukar göra. Enkelt och ljuvligt gott till en god korv eller vad ni tycker passar. 
     

    Du behöver:

    • Typ 10 potatisar
    • 25 g smör eller margarin
    • 1-1,5 dl mjölk
    • salt
    • peppar
    • klippt persilja (till helgmoset) 

    Gör så här:

    Skala potatisen och koka den som vanligt, det vill säga med vatten och lite salt. Bättre att koka för länge än att den är för hård.

    Häll av vattnet och börja därefter mosa potatisen. Man kan använda det tillhygget man vill. Enklast med potatispress för er som har....

    I med smör eller margarin. Det är viktigt för smaken också så hoppa inte det steget!

    Rör i så mycket mjölk som går åt tills moset känns lagom följsamt..
    Rör ner salt, peppar och om ni vill klippt persilja.

    Avnjut med det ni gillar, man ska inte vara rädd för att testa gränserna då det mesta smakar bra till. Jag brukar som sagt ha en god korv till men har ätit det med allt ifrån omelett till majskolvar. Också gott bara som det är för er studenter out there;)



    Gött mos!


    En enkel omelett!

    Snabbt och lätt som en plätt! Recept på omelett med mitt tips på en god fyllning. Man kan också göra den utan fyllning också, så kallad omelette naturell. Tar typ tio minuter. Receptet är för en (petter-)portion.









    Du behöver:

    4 ägg

    2 msk vatten (eller mjölk eller grädde om ni vill festa till den lite)

    1 krm salt

    Lite finmalen peppar

    Fyllning:
    1 skiva (ca 50 g) tärnad kassler eller skinka. Fetaost om du är veggo.
    1 msk färska örtkryddor, t.ex. basilika, persilja, gräslök, dragon, körvel

    Gör såhär:

    Vispa lätt ägg, vatten, salt och ev. peppar i en bunke med en vanlig visp eller gaffel om ni inte har någon visp. Det ska bara vispas lät, chill alltså;). Tillsätt om du vill någon av fyllningarna och blanda i äggsmeten.

    Hetta upp en stekpanna med matfett, t.ex. flytande margarin, på medelhög värme. (Jag brukar ha på trean).

    Häll i äggsmeten i stekpannan när den är varm (när margaranet slutat bubbla är ett bra riktmärke).

    Grädda omeletten. Skaka pannan någon gång då och då så den lösa äggsmeten rinner ner. När kanten på omeletten börjar se klar ut kan man lyfta lite på den med en stekspade så att lös äggsmet i mitten rinner ner.

    När äggsmeten stelnat är omeletten klar. Vik den dubbelt och lägg den på en tallrik och servera!


    Jag tycker om när omeletten är riktigt krämig men det är en smaksak. Testa er fram;)

    Smaklig måltid!

    Första inlägget:)

    Hej alla vänner och andra:)

    Har länge funderat på att börja blogga. Vet inte varför jag inte gjort det tidigare, kanske har jag varit för lat, inte vetat hur man gör eller varit lite rädd för att låta alla läsa om mina tankar och funderingar. Efter att ha pratat lite om saken med några vänner har jag nu äntligen bestämt mig för att göra det. Jag ska bli en bloggare! Eller snarare, jag ÄR en blggare!


    Hur är då en bloggare och vad ska man skriva? Jag har tänkt använda den här bloggen till att lufta mina funderingar och tankar i första hand. Har aldrig skrivit dagbok heller så detta kommer väl bli lite utav en sådan för mig där jag skriver lite om mina dagar. Jag kommer också använda den till att ge lite recepttips fokade på mat för oss studenter (och självklart min världsberömda chilli con carne), kanske skriva lite filmrecensioner och annat smått och gott som jag känner att jag vill dela med mig av. Har ni läsare någonting som ni tycker att jag ska skriva om eller ett ämne ni vill höra mina tankar om går det självklart också bra att höra av er. Skriv ett litet inlägg eller kommentar här i bloggen bara så lovar jag att ta upp det så snart jag kan.

    Well, nu börjar mitt första inlägg lida mot sitt slut. Idag har jag varit hemma i kollektivet med några kompisar. Chill med goa gubbar, kan det bli bättre? Min syster är hemma i götet också vilket betyder mycket för mig, jobbigt att vara så långt ifrån varandra så länge. Imorgon ska jag gå upp tidigt och göra en god omelett till frukost, det har jag redan planerat *ler*. Blir ni lite avis nu kanske?

    Gött mos så hörs vi snart igen!

    Peace out!

    //Petter

    Välkommen till min nya blogg!


    RSS 2.0