Hotat och pressad!

Ni som följt bloggen det senaste dygnet kanske vet att jag blivit hotat av en bloggläsare! Det är någon typ av läkare som kallar sig Dr. Käsehoff/Andreas som skrivit ett väldigt obehagligt inlägg om att jag måste ha mer maträttsbilder som ser ut som organ. Jag tar självklart alla hotallvar och och redan gjort ytterligare en rätt, denna gång fann jag inspirationen hos mjälten!




Dags att gömma sig i gropen igen tror jag...


Dagens lunchtips:

Idag har jag försökt att tänka lite mer på presentationen av maten än vad jag vanligtvis gör. Idag har jag försökt att lägga upp den härligt sylriga Ghananska maten efter temat "organ". Idag valde jag lungorna!



Stay black! (hahaha tycker att det är ett jätteroligt uttryck så några av er kommer nog höra det fler gånger av mig)


Syrlig mat och att äta med ögonen

Maten i Ghana är lite speciell. Ni som känner mig eller har följt bloggen vet att jag har en väldigt intresse för mat i alla dess former. den ghananska maten har givit mig ytterligare en smakupplevelse jag inte riktiigt haft tidigare. Maten är väldigt syrlig och har sällan så mycket mer smaker än så. Den är faktiskt riktigt bra, dock inte riktigt lika god som den ser ut. Är det någonting jag kommer lära mig här, vilket jag verkligen ser fram emot, så är det att presentationen av maten är lika viktig som smaken. Man ska inte underskatta ögonens makt vid födointag.

Såhär kan det se ut i Ghana på en finare restaurang, snyggt enkelt och funktoinellt upplagt men syrlig mat på en härligt färggrann tallrik som verkligen förhöjer smakupplevelsen.



*slurp*

Sumpfeber och tankar kring tillfrisknande.

Ni som käner mig irl vet att jag varit sjuk en tid. Har haft malaria, också känt under benämningen "sumpfeber" och inte kunnat blogga. Jag har under mina tidigare resor till Afrika, liksom denna gång, försökt att hålla nere kostnaderna för att kunna lägga pengar på det som är viktigt för mig.
Malariaprofilaxet är den produkt jag först valt bort först då den varken är billig, alkoholhaltig eller mättande.


Malaria härstammar från italienskans mal aria som betyder dålig luft och jag förstår nu att jag för att undvika att insjukna igen ska försöka hålla ner på andningen. Har ännu inte kommit på något bra substitut till traditionell andning men skam den som ger sig. Tills jag vet hur jag ska lösa problemet ligger jag i en nygrävd grop som jag hoppas att den dåliga luften inte ska lyckas lokalisera. För att vara riktigt säker har jag bestämt mig för att gräva en ny grop varje vecka för att luften inte ska hinna hitta till mitt nya gömställe.

Nu ska jag äta, vi hörs snar igen!

Ta hand om er och varandra!


TA VARA PÅ LIVET

Jag orkar inte blogga nu, vi hörs sen.

RSS 2.0