En enkel omelett!

Snabbt och lätt som en plätt! Recept på omelett med mitt tips på en god fyllning. Man kan också göra den utan fyllning också, så kallad omelette naturell. Tar typ tio minuter. Receptet är för en (petter-)portion.









Du behöver:

4 ägg

2 msk vatten (eller mjölk eller grädde om ni vill festa till den lite)

1 krm salt

Lite finmalen peppar

Fyllning:
1 skiva (ca 50 g) tärnad kassler eller skinka. Fetaost om du är veggo.
1 msk färska örtkryddor, t.ex. basilika, persilja, gräslök, dragon, körvel

Gör såhär:

Vispa lätt ägg, vatten, salt och ev. peppar i en bunke med en vanlig visp eller gaffel om ni inte har någon visp. Det ska bara vispas lät, chill alltså;). Tillsätt om du vill någon av fyllningarna och blanda i äggsmeten.

Hetta upp en stekpanna med matfett, t.ex. flytande margarin, på medelhög värme. (Jag brukar ha på trean).

Häll i äggsmeten i stekpannan när den är varm (när margaranet slutat bubbla är ett bra riktmärke).

Grädda omeletten. Skaka pannan någon gång då och då så den lösa äggsmeten rinner ner. När kanten på omeletten börjar se klar ut kan man lyfta lite på den med en stekspade så att lös äggsmet i mitten rinner ner.

När äggsmeten stelnat är omeletten klar. Vik den dubbelt och lägg den på en tallrik och servera!


Jag tycker om när omeletten är riktigt krämig men det är en smaksak. Testa er fram;)

Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: Li

Ägg... vad kan gå fel?

2009-02-24 @ 21:35:35
URL: http://www.tachansen.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0