Kanelbullens dag!

Grattis alla läsare på kanelbullens dag. Jag har pillat lite med receptet från förra året och har kommit på ett vinnande koncept. Eftersom jag inte vågar gå ut på grund av riskerna som det för med sig så har jag spenderat ganska mycket tid med att framarbeta det perfekta degreceptet.

Du behöver:

1 sats deg.
(jäst, smör, mjölk, socker, salt, kryddor, mjöl - kvantiteterna är inte så viktiga, gå efter din smak!)

100 g smör
1 dl strösocker
1 dl kanel
1 ägg
Pärlsocker
1 l filmjölk

Gör såhär:

Fokus bör inte ligga på degen utan på garneringen och fyllningen!
Rör ihop smör, socker och kanel. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär tjocka skivor och lägg dem i bullformar på en plåt. Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Ringla över pärlsocker.




Anmärkningsvärt - Att arbeta fram degrecept sätter sina spår. Svårt att avgöra om svullnaden beror på överkonsumtion av deg eller om den berot på sjukdomsbilden

Grädda i ugnen.

Häll över filmjölk.

 

Njut och bli ett med kanelbullen.

*Lycka*


Kommentarer
Postat av: Erik

Ååh, filbunkbullar! Min favorit!

2009-10-07 @ 19:06:58
Postat av: Annaluna

ännu mer hahahaha!

2009-10-16 @ 16:52:28
URL: http://annaluna80.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0