Gör dina egna desserter!

Det är inte bara förrätter man bör unna sig - även desserter förlänger måltiden! Många kanske tycker att det är vanskligt att göra egna desserter men det behöver inte vara så svårt. Hemligheten är socker. Det är sockret som gör din maträtt till en dessert. Här kommer några favoriter här nere.

Isglass:

Du behöver:

3 morötter
Stekfett
En tomat
Socker

Gör såhär:

Stek lite sidfläsk och häll fettet som samlas i pannan i en bunke. Riv morötterna och blanda ihop dem med stekfettet i bunken. Sockra och blanda eventuellt i en tomat för att spä ut smeten. Häll i smeten i plastglas och ställ en tandpetare i mitten. Ställ glasen i frysen. Har du ingen egen frys så kan du låna grannens.



Sidfläsket som blir över när du stekt fram fettet kan du använda till att dekorera muffinsen:

Du behöver:

1 bakad potatis (se recept här)
Majonnäs
Socker
Stekfläsk att dekorera med

Gör såhär:

Skär den bakade potatisen i bitar och lägg i en muffinform. Blanda majonnäs och socker. Bre på majonnäsröran på den bakadepotatisbiten och dekorera med stekfläsk.




En annan favorit är, som ni vet, kanelbullar. Variera dina kanelbullar! För att baka köttiga bullar behöver du:

Kanelbullar
Fläsk

Gör såhär:

Följ det här receptet men BARA DEGEN! Byt ut fyllningen mot kanderat fläsk. Variation förgyller din dessert!




För dig som har många bollar i luften är ett tips att kombinera frukost och dessert - en drullebulle!

Du behöver:

Frukost
Kanelbulle
Socker

Gör såhär:

Följ receptet på kanelbullar. Sockra frukosten. Skär de färdiggräddade bullarna itu och stoppa in din frukost.





Kommentarer
Postat av: Hannah

Fnissar och kräks lite i munnen samtidigt. Utom för muffinsen, den verkar sjukt god! Måste testa. Tack för tipset!

2010-05-21 @ 19:30:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0