Att leva loppan!

Nu när jag inte har så läng tid kvar här i Afrika så är det lika bra att ta vara på och leva loppan under den sista tiden!

För att göra din egen loppa behöver du:

Papper (4 ark)
Färgpennor
Sax
Tålamod

Gör såhär:

Klipp till en kvadratisk pappersbit (det kan behövas ett par försök - av den anledningen kan du behöva alla 4 pappersark). Vik alla hörn mot mitten. Vänd sedan på loppan och vik hörnen mot mitten en gång till... Nu kan du stoppa in fingrarna i de hål som har bildats på utsidan. Vips har du gjort en egen loppa!

Men en loppa är ju inte rolig om den inte fylls med något. Rutorna på insidan färglägger du i olika färger och inuti skriver du olika saker som du kan göra och är intresserad av. Det finns ju 8 olika platser att skriva på, så låt fantasin flöda!

Tips på vad du kan skriva i loppan:

Hoppa på ett ben i 1 minut
Hoppa på ett ben i 3 minuter
Hoppa på ett ben i 17 minuter

Såhär går det till när man leker med loppan:

Välj en siffra (tänk på att inte välja en för hög siffra) och räkna fram till siffran genom att öppna loppan växelvis. När du gör detta ser du att olika färger kommer fram. Hur detta funkar är för mig ett mysterium men det funkar verkligen! Välj en färg och gör det som står på undersidan. Sen börjar leken om!



Har du hittat på något riktigt roligt att fylla loppan med? Hör av dig då också, så kan vi dela tips med varandra och alla andra som läser bloggen!


Kommentarer
Postat av: Hoffa

Jag har utarbetat ett förslag på vad man kan fylla loppan med. Förslaget bör användas som en enhet; att plocka bara enstaka punkter av dessa rekommenderas inte. Detta då det är mycket nödvändigt med ett komplett set möjliga aktiviteter, då loppan annars riskerar att bli obalanserad. Här är mitt förslag (inspirerat av verkligheten):



1. Häll mens på heterofascisterna

2. Skalla dom

3. Bli cyberaktivist!

4. Jobba på något av våra skepp

5. Blanda 1 liter vatten, 2 msk vitlökssaft, 30 g kiselgur och 1 tsk alkohol. Kan frysas för senare användning.

6. Undvik hårda rötter, hund- och kattavföring, sjuka växter, kött, fjäderfä, fisk, fett och olja, mejeriprodukter, ben, mycket feta matvaror såsom salladsdressing, pappersavfall, större mängder träaska samt alla giftiga material såsom rengöringsmedel för hemmet.

7. Låt inte radioaktivt avfall staplas så högt att det når över havsytan!

8. Rädda utrotningshotade djur med hjälp av helikoptern Tweetie.

2010-05-17 @ 10:22:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0