Ångest.

Druiddrömmar
Du behöver:
Mistel
Stor kittel
Vatten
En hel massa mystiska örter och kryddor
Morötter och smör (för smakens skull)
Gör sähär:
Blanda alla ingredienser i kitteln och koka över öppen eld.

Jag hade ingen mistel så jag tog lite blad som jag har sparat från i somras i frysen.
Tänk vad fort tiden går!
Hur tror ni att vi kommer leva om 50 år till?

Gör din egen glögg!

För dig som inte vill överkonsumera i jul har jag här en lösning: gör din egen glögg! Jag har bara använt saker man inte behöver köpa i affär för att det ska bli äkta pk.
Nedan har jag tagit vatten, bark och diverse frön, blad och rötter jag hittat i göteborgsområdet. Koka upp vattnet och släng i kryddorna ni hittat och låt det sjuda ett tag (obs: inte över natten) så har ni sedan all anledning att bjuda in till julmys.

Prova er fram, friskt vågat hälften vunnet!
Drömmen om ett eget hus...
Ni som känner mig irl* eller har följt bloggen troget vet att jag för en tid sedan var husägare. Vad ni däremot inte vet är att jag saknar att vara just husägare. Det fick mig att känna mig så flink, händig, proaktiv och mogen på något sätt, and I liked it! Jag trivdes liksom och kunde verkligen vara mig själv där. Jaja, jag vet vad ni tänker. Självklart ska man söka lyckan inom sig och inte genom yttre ting. Men lets face it; vart man bor och tillbringar sin tid är faktiskt inte helt oviktigt.
Jag har iaf insett att jag inte kommer att bli en riktig husägare igen under en överskådlig framtid. För att återigen få känna husägarens sötma har jag därför gjort ett pepperkakshus. Som den kvicke bloggläsaren förstår är huset för litet för att bo i men man kan inte få allt här i livet. Jag sitter och tittar in i mitt hus och drömmer mig bort, kanske är detta en miniatyr av det riktiga hus jag en gång kommer äga?
Tror att detta husbygge gett mig mersmak, har insett att jag har en gåva som jag måste ta tillvara på. Kanske kommer jag, när tiden är kommen, bygga mitt framtida näste från scratch.

*i riktighetens ljus
En medveten jul.
Såhär mätt blev jag av brunkålen:

Spännande matlagning.
Julmat är något helt speciellt. När man säger jul, säger man nästan alltid julmat i samma andetag. För många av oss hänger mycket av julstämningen ihop med att vi får äta en massa god julmat. Jag gillar både klassikerna inom julmat och lite mer nymodigt julgott.
I Skåne är kålens stormästare brun. Brunkål är egentligen vitkål, som fått färg och söt, skånsk smak av sirap, smör och skinkspad. Här kommer mitt recept på brunkål som passar lika bra till frukost som till julmiddagen.
"Brunkål med twist"
Du behöver:
1 vitkålshuvud eller fler
2 peket smör
Sirap
salt
2-3 dl skonkspad
Gör såhär:
Skär kålen i stora bitar. Fräs kålen i matfettet i en gryta på medelstark värme tills den börjar få färg. Ringla över sirapen och krydda med salt. Häll över spadet och låt puttra under lock i ett par timmar.
Servera kålen.
Förd bakom ljuset, elektricitet och lycka...
Mina vänner, den 5/12 kunde aldig ha börjat bättre för min del. Jag har äntligen hittat en sladd som passar och kan nu sätta igång med bloggandet igen. Jag väljer att inte tala om var jag hittade sladden eftersom jag befarar en rusning. Det får bli min hemlighet.
ÄNTLIGEN STRÖM!

*lycka*