Mitt dagliga bröd
I dag har jag bakat frallor. De här frallorna är goda att fylla med pålägg och ta med på picknick. Degen kan också bakas ut till limpor.
Ingredienser till recept
1 pkt jäst
5 dl ljummet vatten
13 dl vetemjöl
1 msk salt
3 msk smör
Tillagning av recept
Rör ut jästen med vattnet i en degbunke. Tillsätt salt och mjöl. Spara 1 dl mjöl till utbakningen. Arbeta ihop degen. Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa i 30 minuter under handduk.
Ta upp och forma till frallor. Sätt ugnen på full fräs. Pensla med smör och grädda i 25 - 30 minuter.
Tips: Variera ditt bröd! Jag hade ingen jäst hemma så jag fick ganska kompakta frallor.
Det doftar så gott med bröd i ugnen så det krävs en stark vilja och stor hunger att ta ut dem. Jag tillät mig själv att njuta av doften ganska länge idag vilket resulterade i en härligt knaprig skorpa och färg på frallorna.