Dags att väcka magen

När man är sugen på något men inte riktigt kan komma på vad så brukar jag säga "aladåb är alltid en god idé". Aladåb - alltså kött, fisk eller grönsaker inkokta i gelé är en rätt vi inte ser så mycket av nuförtiden. Rätten tillagas med fördel i en särskild
form som gör att rätten får festliga mönster.
Här kommer receptet på min favoritaladåb:
Ett storpack korv
En tub glidslem
Gelatinblad efter plånbok och samvete
Skär korven i fina bitar och lägg i din aladåbform. Häll på glidslemmet och strössla över gelatinblad. Ställ ut över natten och ät kall till frukost.
Du kan behöva låta den stå framme en stund eller använda bra verktyg för att dela på den om det är minusgrader vilket behövs om den ska stelna ordentligt. Passar även utmärkt som matlåda om det mot förmodan skulle bli något över.
Kommentarer
Trackback